dilluns, 10 de novembre del 2014

Fervor celebratiu pel Santet

La festa del Santet
Celebrarem amb fervor la diada del Santet del Poblenou, i cantarem i berenarem! I a més...

Plaques commemoratives a la Torre de les aigües, situades a la Casa de les vàlvules.




Comptarem també amb l'acompanyament de músics violinistes, i altres instruments.

I art contemporani arquitectònic:

Intervenció arquitectònica (de la Biennal de Venècia) a la Casa de les vàvules 
Durant l'acte de fervor pel santet, a més de la cantada, hi haurà un entremès teatral, representatiu del fracàs del projecte d'extreure aigua del subsòl i les conseqüències que això comportarà: un diàleg al segle XIX, entre en Xavier Camps, el promotor del projecte, l'arquitecte Pere Falqués, i en Canudas Salada, el farmacèutic responsable de l'anàlisi de l'aigua del subsòl.

La proposta podria tenir algun moment experimental com el possible assaig de la cançó "Ai, Nicolau!", però com diu en Vicenç Villatoro, "Pot tornar a passar una cosa així? Estic convençut que no, perquè mai no torna a passar res."
"Ai Nicolau!"
(versió experimental curta)
(versió experimental extensa)

Un instrument inesperat a les portes de la Casa de les vàlvules

La casa de les vàlvules
La plaça Ramon Calsina amb la torre


Fervor



"Pot tornar a passar una cosa així? Estic convençut que no, perquè mai no torna a passar res." Vicenç Villatoro, en el llibre Amb Déu o sense. Quaranta cartes creuades, 2012. Fragmenta Editorial

Pecats:
De Proses bàrbares, 1911, de Prudenci Bertrana. Ed. Bruguera, 1984."(...) no li permetia pas de capir la intricada fórmula del robatori legal, ni la hipòcrita simulació d'una castedat perfecta, ni la pacient estratègia d'una venjança covarda. (..)"
"(...) i sabia aprofitar-se de l'absència de la mestressa per gaudir un instant de la flonjor delitosa del sofà... Què us diré?..., de pecats seus, no en recordo d'altres. Però, quin és l'home que no comet semblants mancaments set vegades el dia: gola, deshonestedat i mandra?"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada